IT Освіта

Промпти Для Chatgpt, Midjourney, Bing ️ Промпт Інженери Ші

Компанія заявляє, що Автопілот дозволяє автомобілю автоматично керувати, прискорюватися і гальмувати, але вимагає “активного нагляду з боку водія і не робить автомобіль повністю автономним”. Інженер-енергетик може займатися розробкою, виробництвом або експлуатацією систем, призначених для теплового або електричного забезпечення. Сюди ж можна додати serverless-обчислення, мікросервіси, Chaos Engineering, контейнеризацію та оркестрування, тренд на Site Reliability Engineering, посилення моніторингу та cloud-технології. Методології розроблення ПЗ, котрі є фундаментальними в роботі девопс спеціалістів, оскільки вони визначають засади, на яких базуються усі процеси в команді. Docker Hub – репозиторій (вебсховище), де розташовані docker-контейнери. З його допомогою розробники можуть завантажувати свої та скачувати контейнери інших девелоперів, аби потім використати у своїх цілях.

Kanban – ще одна Agile-реалізація, яка робить акцент на швидкості розроблення проєкту від початку i до кiнця, а також на візуалізації задач – для цього команда використовує Kanban-дошку і безперервно вдосконалює процес розроблення. CI/CD (Continuous Integration / Continuous Delivery) – це підхід до розроблення ПЗ, який орієнтований на автоматизацію процесів розроблення, тестування та розгортання програмних змін. Цей підхід сприяє зниженню ризику помилок та покращенню якості програмного забезпечення, а також швидкому впровадженню нового функціоналу.

Компанія Tesla готується до судового процесу, пов’язаного зі смертельною аварією, в якій звинувачують систему допомоги водієві “Автопілот”. Гоуї підписав угоду з Simon & Schuster лише про друковані видання на суму близько 500 тис. Доларів США щодо розповсюдження «Wool» серед книжкових магазинів у США та Канаді.[коли? ] Гоуї зберігає за собою повні права самостійно розповсюджувати «Wool» онлайн[5]. Якщо ви вже зареєструвались на порталі, то ваша електронна адреса буде автоматично внесена до бази отримувачів новин. — роботи на повітряних лініях зв’язку, які перетинають лінії електропередач, контактні проводи.

що робить промпт інженер

Людство прагне вижити в Бункері, самодостатньому підземному місті зі a hundred and forty four поверхами. Усім мешканцям Бункера кажуть, що зовнішній світ токсичний і смертоносний, а головним правилом Бункера є те, що кожний, хто висловлює бажання вийти назовні, буде змушений вийти назовні, щоб почистити зовнішні датчики вовняною тканиною. Всі, хто вийшов назовні, без виключень очищали датчики згідно з інструкціями, але кожен з них помирав протягом декількох хвилин після цього, підтверджуючи мешканцям Бункеру, що зовнішнє середовище непридатне для життя. Відповідно, DevOps Engineer – це інженер, який використовує навички як з царини розроблення, так і зі сфери експлуатації та операційної підтримки.

По суті, він підтримує розроблення, деплоїть продукт (запускає на сервері, хостингу) та тестує його працездатність, а також підтримує середовища, де розташовано задеплоєний продукт. Формування правильних запитів до штучного інтелекту — відповідальна робота, яка вимагає уваги до деталей, аналітичного складу розуму та практики. ШІ знаходиться на етапі початкового розвитку, система недосконала, і в своїй роботі prompt-інженери змушені тестувати сотні варіантів запитів, щоб отримати бажану відповідь. Почніть ефективно використовувати АІ у своїй роботі чи бізнесі. При застосуванні такого форматування промпту це також називається промптингом без прикладів (zero-shot prompting), тобто ви запитуєте безпосередньо відповідь у моделі без надання яких-небудь прикладів або демонстрацій завдання, яке ви хочете виконати.

що робить промпт інженер

Загальна рекомендація полягає в тому, щоб змінювати лише один параметр, а не обидва. Важлива вимога – глибоке розуміння методів розробки підказок із вмінням давати підказки, які створюють цілеспрямовані та ефективні реакції ШІ. Також роботодавець зазначає володіння письмовою англійською мовою на рівні вище середнього та тверде розуміння етики ШІ, конфіденційності даних і принципів безпеки.

Спробуйте різні інструкції з різними ключовими словами, контекстами та даними, і подивіться, що працює найкраще для вашого конкретного випадку використання та завдання. Зазвичай чим більш специфічним та відповідним контекст для завдання, яке ви намагаєтесь виконати, тим краще. Ми торкнемося важливості вибірки та додавання більшого контексту в подальшому. Ви можете досягти багато з допомогою простих промптів, але якість результатів залежить від того, скільки інформації ви надаєте і наскільки добре він складений.

що робить промпт інженер

Основні обов’язки будь-якого інженера — це проектування, збірка, обслуговування і ремонт різних девайсів, які винайшов сам спеціаліст або його колеги. Щоб закрити це повідомлення і підтвердити згоду на використання cookie на цьому сайті, натисніть кнопку “Ок”. “Майстер підказок” це лише не надто вдала спроба української локалізації терміну “промпт інженер”. Подані матеріали з 2022 року використовувалися для курсів промт інжинірингу та навчання онлайн з метою опанування навичок роботи з ChatGPT, Bard, Midjourney та іншими ШІ. Цей простий приклад також наголошує на необхідності надання більшого контексту або інструкцій про те, що саме ви хочете досягти.

  • Людство прагне вижити в Бункері, самодостатньому підземному місті зі 144 поверхами.
  • Так само слово “промт” є лише спрощеною українізованою версією англійського терміну “промпт”.
  • Машині Бункера 17 не вистачає палива, тому Джулієт і ті, хто вижив, намагаються дійти до «Висіва» по поверхні.
  • Це сприяє більшій специфічності та фокусу на деталях, які призводять до добрих результатів моделі.
  • Kanban – ще одна Agile-реалізація, яка робить акцент на швидкості розроблення проєкту від початку i до кiнця, а також на візуалізації задач – для цього команда використовує Kanban-дошку і безперервно вдосконалює процес розроблення.

Ця роль передбачає створення бібліотеки високоякісних підказок або ланцюжків підказок для виконання різноманітних завдань. Результатом роботи цього спеціаліста має стати простий посібник, який допоможе користувачам знайти те, що відповідає їхнім потребам. Компанія очікує заявок від людей з базовими навичками програмування та високим рівнем знайомства з великими мовними моделями, проте наголошує, що спробувати себе можуть і люди без технологічного бекграунду. Три роки тому дружина Голстона Еллісон почала підозрювати, що зовнішній світ придатний для життя і що ІТ-відділ, який керує зовнішніми датчиками, вводить решту Бункера в оману. Еллісон заявила що хоче вийти назовні за своїм бажанням але, вочевидь, загинула. Все ще сумуючи за втратою дружини, Голстон також робить заяву, що хоче вийти назовні.

Подумайте про те, наскільки конкретним і детальним ви маєте бути. Включення надто багатьох непотрібних деталей не завжди є добрим підходом. Деталі повинні бути відповідними та сприяти виконанню завдання. Ми рекомендуємо проводити багато експериментів та ітерацій для оптимізації промптів для ваших додатків. Крім цього, у пункті 2.4 зазначеного Положення розглядається така форма професійне (професійно-технічне) навчання на виробництві, як перепідготовка, яка спрямована на оволодіння іншою професією робітниками, які здобули первинну професійну підготовку.

Пізніше на Янс справляє враження Джулієт, яка швидко доводить, що вона відповідальна, уперта та незалежна. Джулієт погоджується стати шерифом за умови, що їй буде дозволено провести давно запізніле технічне обслуговування, яке потребує відключення основного генератора електроенергії (преключення на резервний генератор, який значно слабший), і Янс погоджується на план. Бернард розлючений відключенням електроенергії та призначенням Джулієт, і на зворотному шляху отруює флягу Янс та Марнса, що призводить до смерті Янс.

Вона дозволяє виконувати дії після доставлення коду до GitHub-репозиторію, наприклад компіляцію, тестування і розгортання. Git – розподілена система контролю версій, якою користуються розробники задля фіксування свого прогресу та простішого ведення спільного розроблення. Це фундаментальний інструмент, який ви маєте знати, аби відстежувати та керувати кожною зміною у вихідному коді та інших файлах. Цілеспрямовані та талановиті кадри потрібні кожній організації.

Важливо ітерактивно покращувати ваш промпт у міру просування. При читанні посібника ви побачите безліч прикладів, де специфічність, простота і стислість часто дадуть вам найкращі результати. Особи з вищою освітою, які з певних причин оволодівають робітничими професіями, проходять навчання на загальних підставах (п. 2.four Положення про професійне навчання працівників на виробництві). Scrum – методологія розроблення ПЗ, яка відноситься до гнучких (Agile). ЇЇ головна задача – створити проміжний продукт, який теоретично можна представити користувачам, а з кожною наступною ітерацією – спринтом в 2-4 тижні – додавати все більше та більше змін, рухаючись ітеративно до кінцевого вигляду. Circle CI та GitLab CI можна наділити такими ж характеристиками – вони дозволяють налаштувати CI/CD.

Серед тем  – “Сфери застосування штучного інтелекту на прикладі ChatGPT”, “ChatGPT для аналізу та перекладу текстів”, “Можливості ChatGPT при роботі з текстами”. Дональд підтримує регулярний зв’язок із Джулієт у Бункері 17 і Лукасом у Бункері 18, але його здоров’я починає швидко погіршуватися. У той час, коли мешканці Бункера 18 починають викопувати тунель до Бункера 17, Турман прокидається з кріогенного сну і повертає контроль над Бункером 1, у результаті чого Дональда б’ють та ув’язнюють. Тунель вдається прорити до Бункера 17 саме тоді, коли Турман помічає, що Бункер 18 вийшов з-під контролю, і наказує його знищити; лише близько 200 мешканців добираються до безпечного місця, перш ніж Бункер 18 заповнюється отруйним газом.

Компанія втрачає гроші через великі витрати часу на виконання завдань. Коли у вас є велике завдання, що включає безліч різних підзавдань, ви можете спробувати розбити завдання на простіші підзавдання і поступово покращувати результати. Це дозволяє уникнути надто великої складності у процесі проектування промпту із самого початку. Ви можете використовувати ці елементи, щоб краще вказати моделі, що від неї потрібно, і в результаті отримати найкращі результати. Top_p – Аналогічно, за допомогою top_p техніки семплювання з використанням температури, так званим семплюванням ядра, ви можете контролювати, наскільки детермінованою буде модель у генерації відповіді. Якщо ви шукаєте точні та фактичні відповіді, встановіть низьке значення.

Цей проект так і не був реалізований через придбання 21st Century Fox компанією Дісней[en][15]. У липні 2018 року AMC оголосила, що LaToya Morgan[en] адаптує «Wool» для мережі як серіал[16]. У травні 2021 року було розіслано прес-релізи про те, що сценаристом серіалу стане Ґрем Йост, режисером стане Мортен Тілдум, а головну роль зіграє Ребекка Фергюсон, яка також стане виконавчим продюсером. Гоуї, Ремі Обушон, Ніна Джек та Інгрід Ескахеда також виступлять в ролі виконавчого продюсера[17].

Як бачите, мовна модель виводить продовження рядків, які мають сенс у контексті “The sky is”. Результат може бути несподіваним або далеким від завдання, яке ви бажаєте виконати. Однак промпт інжиніринг – це не тільки розробка та створення промптів. Він охоплює широкий спектр навичок та технік, корисних для взаємодії та розробки з LLM.

що робить промпт інженер

Наприклад, це може бути оптимізація проєктного рішення, менеджмент і планування, управління розробками, контроль виробництва. Інжене́р — особа, що професійно займається інженерією, тобто на основі поєднання прикладних наукових знань, математики prompt engineering курс та винахідництва знаходить нові розв’язання технічних проблем. Для тих, хто хоче дізнатися думку досвідченого System Engineer та DevOps спеціаліста стосовно DevOps кар’єри, радимо переглянути запис вебінару від Миколи Прокопенка.

Будьте дуже конкретними щодо інструкції та завдання, яке ви хочете, щоб модель виконала. Це особливо важливо, коли у вас є бажаний результат або стиль генерації, який ви шукаєте. Немає конкретних токенів або ключових слів, які призводять до кращих результатів. Фактично, надання прикладів у промпті є дуже ефективним для отримання бажаного висновку в конкретних форматах. Майте на увазі, що вам також потрібно багато експериментувати, щоб побачити, що працює найкраще.

Ще одна рекомендація полягає у використанні деякого ясного роздільника, наприклад “###”, для відокремлення інструкції та контексту. Цей підручник з промпт інжинірингу розроблено проектом Dair з метою навчання дослідників та практиків розробки ефективних промптів. Відповідно, у першому випадку йдеться про автора технічної документації з п’ятирічним досвідом, який має щонайменше шість місяців досвіду в проєктах, пов’язаних зі штучним інтелектом.

Наведений вище приклад – базова ілюстрація того, що сьогодні можливо за допомогою LLM (Large Language Models). Сучасні LLM можуть виконувати різні завдання, починаючи від підсумовування тексту і математичного міркування, і закінчуючи генерацією коду. При роботі з промтами ви взаємодієте з LLM за допомогою API або безпосередньо. Ви можете налаштувати кілька параметрів, щоб отримати різні результати для ваших промптів. Сьогодні промпт-інжиніринг в Україні та всьому світі – це відносно нова дисципліна розробки та оптимізації промптів для ефективного використання мовних моделей (LM) у широкому спектрі додатків та дослідницьких тем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *